Windows XP:n tuki loppuu 4/2014

Maailman suosituimman käyttöjärjestelmän, Windows XP:n, tuki loppuu 8. huhtikuuta 2014. Tämän päivän jälkeen käyttöjärjestelmän loihtinut Microsoft ei enää toimita tietoturvapäivityksiä XP:lle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tietokone jatkaa toimintaansa vanhaan tapaan, mutta se on alttiina kaikenlaisille sekä ikäville että oikeasti harmia aiheuttaville ja jopa rahat vaarantaville tietoturvaongelmille. Esimerkiksi omassa verkkopankissa ei enää kannata vierailla tuen loppumisen jälkeen tai käyttää vaikkapa sähköpostia.

Mitä tehdä? Windows XP:tä käyttävä tietokone (pöytämalli tai kannettava) pitää päivittää uuteen käyttöjärjestelmään tai vaihtaa kokonaan uuteen tietokoneeseen, jossa on uudempi käyttöjärjestelmä. Yksityiskohdat, päivityksen, tietojen siirtämisen ja koko prosessin huolettoman toteutuksen saat ottamalla yhteyttä!

Microsoftin virallinen Windows XP:n tuen loppumiseen liittyvä sivusto löytyy täältä. Jos et ole varma, onko tietokoneessasi käyttöjärjestelmänä XP, näet sen helposti täältä.