Android-sovellukset Chromebookeille syksyllä 2016

Google on julkistanut mainioita uutisia jokavuotisessa Google I/O -kehittäjäkonferenssissa: Android-sovellukset tulevat syksyllä Chromebook-tietokoneille. Chromebookeista voit lukea lisätietoja tarkemmin tästä jutustani Mikä on Chromebook? Android-sovellusten lisäys Chromebookeille tekee alustasta vielä houkuttelevamman jo pätevien ominaisuuksien lisäksi.

Puolitoista miljoonaa Android-sovellusta alkaa toimia Chromebook-tietokoneiden ChromeOS-käyttöjärjestelmien testiversioissa kesäkuussa ja virallisissa, vakaissa, kuluttajille automaattisesti jaettavissa versioissa syys- tai lokakuussa. Google on toteuttanut tekniikan Android-sovellusten tuen takana sillä tavalla fiksusti, että käytännössä mikä tahansa Android-sovellus toimii automaattisesti, suoraan Chromebookeilla, eikä sovelluskehittäjien tarvitse tehdä mitään päivityksiä sovelluksillensa. Uusi menetelmä korvaa aiemman tavan, jolla muutamia Android-sovelluksia tuotiin vuonna 2015 Chromebookeille. Android-sovellukset asennetaan ChromeOS-laitteille Googlen Play-kaupan kautta, mutta samaan aikaan Chrome We Store jatkaa toimintaansa.

Kuten elektroniikkamarkkinoilla on trendinä, ei vanhempia laitteita välttämättä tueta. Googlen mukaan yli kaksi vuotta vanhat laitteet eivät (välttämättä) saa Android-sovelluksia. Lista tuetuista laitteista löytyy täältä.

Asiasta voi lukea englanniksi tarkemmin Ars Technican uutisesta.

2 kommenttia

  1. Moi, viitaten mainioon kirjoitukseesi -Android-sovellukset Chromebookeille syksyllä 2016- onkohan Pietarilla omakohtaista kokemusta Chromebookin SSD-levyn vaihtamisesta isompaan levyyn? 😉

    ”I replace the 16gb SSD in my Acer Chromebook 15 with a 128GB Transcend SSD” :

    Vastaa

    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan… Kyllä! Olen vaihtanut omiin Acerin C720-koneisiini isommat SSD-levyt. Tilasin Amazonista 64 gigan levyn ja laitoin sisään. Ei ollut mitään mutkikasta ainakaan tämän laitteen kanssa. Takuu siinä toki menee, laitteen avauskin on suojattu suojatarrasineteillä, jotka menevät palasiksi operaation seurauksena. Mielestäni operaatio on helppo ja useimmille malleille löytyy netistä kuvitetut ohjeet. Uudelle levylle pitää asentaa Chrome OS -käyttöjärjestelmä, mitä varten kannattaa *ENNEN* operaatiota luoda Chromebookilla asennustikku.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.