Puhelinhuoltoa pikana Linnassa

Hauska tapaus Tampereen yliopiston kirjastossa Linnassa eilen.

Kuulin sivukorvalla tuntemattoman henkilön selittävän atk-ongelmaansa yliopiston it-hallinnon työntekijälle ja päätin tarjoutua avuksi. Hieman myöhemmin aloitimme työt pienessä ryhmätyöskentelyluokassa.

Asiakas oli lähdössä matkalle ja halusi ottaa vanhasta Nokia 6270 -puhelimestaan talteen tekstiviestit, yhteystiedot, äänitteet ja kuvat. Hänellä oli mukanaan tarvittava microUSB-johto ja oma ulkoinen kovalevy, jonne varmuuskopio oli tarkoitus siirtää, mutta ronkeleiksi säädetyt yliopiston tietokoneet eivät sallineet toimenpiteitä. Puhelin vaati Nokia PC Suite -ohjelman asennusta tiedonsiirtoon, mikä on evätty (selvistä syistä) yliopiston tietohallinnon toimesta. Koska asiakkaalla ei ollut omaa tietokonetta käytössä illan aikana ennen matkaa, otimme repustani vanhan, vihaisen ja luotettavan sotaratsuni eli Thinkpad X201:n ja teimme varmuuskopiot yhdessä puolessa tunnissa.

Ja asiakas oli tyytyväinen.

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua puhelimien, tablettien tai muiden älyvitkuttimien tietojen varmuuskopioinnissa, varmuuskopiointijärjestelyissä tai esimerkiksi uusien laitteden käyttöönotossa. Laitteiden nollaus virhetilanteissa ja muut vastaavat toimenpiteet onnistuvat myös.