Tietokoneen kotelo ei ole tietokone

Verkkokauppa.comin arvosteluista löytyi hauska tapaus, jossa kotelon ostanut asiakas kirjoittaa:

Luulin saavani tietokoneen mutta eihän se toiminut kuulemma tietokone pitää ”rakentaa” eihän se edes ole mahdollista kuin tehtaalla tai jollain kokeneella ammattilaisella. onneksi sain rahat takaisin.
Pitäisi lukea selvästi ettei ole tietokone

Kyseisen arvostelun kirjoittanut henkilö osti 40 eurolla Cooler Masterin Elite 310 -ATX-kotelon, joka kyllä näyttää oikealta tietokoneelta. Ongelma vain on se, että nimen mukaisesti kyseessä on kotelo, ei tietokone. Tämä on siis se osa, jonka sisälle itse tietokone rakennetaan. Ulkokuori. Ei muuta.

Jos sinä, arvoisa lukijani, haluat itsellesi juuri sinulle sopivista osista sinun tarpeeseesi kasatun tietokoneen, ota yhteyttä. Tietokoneen kasaaminen omien vaatimusten perusteella on hyvä idea monista syistä: tehot, ulkonäkö ja koko voidaan valita, käyttöjärjestelmä voidaan valita, tietokoneeseen ei tarvitse ostaa mitään liikaa eli maksaa turhasta. Ja joissakin tapauksissa kokonaisuus tulee halvemmaksi kuin ns. pakettikone, joka on valmiiksi vaikkapa HP:n tai Acerin kasaama.