Uusi läppäri ja ohjelmien asennus

hp probook 455

Asiakkaan kannettava simahti sähkökatkojen myötä niin, että kovalevy vaurioitui ja piti tehdä päätös, ostaako kokonaan uusi tietokone ja palauttaa sinne tärkeät tiedostot vanhalta läppäriltä vai vaihtaako vanhaan kannettavaan uusi kovalevy. Koska vanhan läppärin ikä oli kolmisen vuotta, se kuumeni todella paljon, ja sen akku oli heitetty menemään, päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon. HP ProBook 455 noin 550 euron hinnalla ja vielä, mikä parasta asiakkaan näkökulmasta, Windows 7 -käyttöjärjestelmällä. Kaikki tiedostot saatiin siirrettyä vanhasta pelistä. Uudelle tietokoneelle asennettiin mm. videoita varten VLC Media Player, nettiselaimeksi Moxillan Firefox ja koska Microsoftin Office-tuotteille ei ollut niin suurta tarvetta kuin lisenssien hinta olisi kukkaroa nipistänyt, päädyttiin tekstinkäsittely hoitamaan ilmaisella LibreOfficella. Päivityksiä asennettiin hurja määrä.

Nyt futaa.