HTPC:n kovalevyn vaihto

HTPC

 

HTPC on pieni tietokone, jota käytetään usein vaikkapa olohuoneessa medialaitteena. Se kytketään televisioon ja käytetään elokuvien ja musiikin toistoon. HTPC toki toimii kuten tavallinenkin tietokone, joten sillä voi tehdä kaikkea muutakin. HTPC:t on lähes aina rakennettu johonkin todella pieneen ja tavallisesta poikkeavaan koteloon, jotta komponentit saadaan mahdollisimman pieneen tilaan. Tällaisen kustomoidun tietokoneen osien vaihtaminen tai vian selvittäminen ei välttämättä aina ole helppoa.

Asiakkaan tietokone ei enää käynnistynyt, vaan käynnistyksen alussa tietokone valitti puuttuvasta käyttöjärjestelmästä tai osasta. Koneen avaamalla ja osia tutkimalla selvisi, että tietokoneen OCZ:n valmistama Vertex 2 -SSD-levy eli kovalevy oli rikkoutunut. Tilalle asennettiin uusi korvaava osa, minkä jälkeen HTPC oli käyttökunnossa.