Chromebook hankittu

Acer C720 Chromebook, jossa Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmä

Mietin kolme vuotta aktiivisesti läppärin hankkimista ja  nyt vihdoin ja viimein ostin sellaisen. Tarvitsin pienen (11-12 tuumaa) ja nopean läppärin, jossa on hyvä näppäimistö ja akkukesto. Valitsin Acerin C720:n. C720 on Chromebook eli se käyttää Googlen tekemää ChromeOS-käyttöjärjestelmää, joka on hyvin erilainen kuin vaikkapa yleensä kaikkien tuntema Windows. Läppärillä ei ole kovinkaan paljoa kovalevytilaa (ei edes niin paljoa, että siihen voisi asentaa Windowsin) eikä sillä voi käyttää Windows-ohjelmia, joihin on tottunut. Chromebookilla suurin osa asioista tehdään Internetissä nettiselaimen, Chromen, ja sen lisäpalikoiden avulla. Käytännössä Chromebookilla voi tehdä kaikkia niitä perusasioita, mitä muidenkin koneiden eri käyttöjärjestelmillä, kuten muokata kuvia, selata nettiä, katsoa videoita, tehdä asiakirjoja ja niin päin pois. Sen voi myös liittää HDMI-liitännällä vaikkapa televisioon. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni ja opettelen juuri käyttämään uutta lelua parhaalla mahdollisella tavalla. En kuitenkaan suosittele Chromebookin (Acerin tai jonkin muun valmistajan) hankkimista ennen yksityiskohtaista perehtymistä sen toimintaan.

Gigantti myy kyseistä peliä 349 eurolla.